Wednesday, June 3, 2009

Snacks - 2012

Roland Emmerich, har ni saknat honom? Regissören bakom popcorn-rullarna "Independence day" och "Day after tomorrow", och bottennappet "10.000 BC", är snart tillbaka i krokarna med en ny flick.
Han verkar däremot ha fått lite dille på att göra filmer om stora mängder vatten, även hans nästa film gör nämligen det. Kanske kan man kalla det Sam Raimi-syndrom som ju led av nästan samma sak, men med honom gällde det sand. Han var besatt av tanken att göra realistisk CGI-sand i med karaktären Sandman i Spiderman...

Men tillbaks till sak, Roland Emmerich tar sig an den snart-hypade-historien-i-en-aftonbladet-nära-dig teorin att jorden kommer gå under år 2012, eller åtminstone större delen av mänskligheten.
Det handlar om en gammal mayansk profetia, enligt den kommer mänskligheten och allt liv som vi känner till den idag, gå under 21 December år 2012. Den mayanska kalendern tar även slut detta datum, det finns ingen tid efter detta.
Men innan du springer ner i närmsta bunker med lite flaskvatten och en ficklampa utan batterier, kolla in filmtrailern vettja...

Release:
Usa- 13 November 2009, Sverige- 20 November 2009

No comments: