Wednesday, June 3, 2009

Veckans Godis - Bryce Dallas Howard


Veckans godis kommer vara ett bestående inslag i den här bloggen, och det innebär en person jag tycker sticker ut lite, har det lilla extra. Det kan vara allt från en skådespelare till fotograf, regissör, författare, stuntman, you name it!
Denna veckan är det den duktiga Bryce Dallas-Howard som bär kronan.

Född 1981, och är dotter till den inte helt okände Ron Howard. Det till trots har hon alltid velat gå sin egen väg och klättra uppåt på stegen själv, och alltså inte fladdra lite med ögonfransarna och få spela huvudrollen i pappas filmer.

Hon började ändå med en liten roll i Rons "The grinch who stole christmas" och fortsatte därifrån till M.night Shyamalan´s "The Village". Där gjorde hon ett otroligt fint porträtt av den blinda Ivy, hon lyckades göra rollen både stark men skör samtidigt. Hon riktigt magnetiserar och drar in tittaren i denna film.
Efter ännu ett bra jobb där hon tog över Ncole Kidmans roll i uppföljaren till "Dogville", "Manderlay", gjorde hon sitt bästa i Shyamalans nästa film "Lady in the water". Men ju hade väldigt lite att arbeta med då hans regi tråkigt nog var stökig och manuset skrattretande pompöst.

Nu är hon aktuell igen i den, vad jag hoppas bli, episka "Terminator Salvation". Hon spelar rollen som badassen John Connors stora kärlek, Kate Connor. Recension på detta kommer inom snar framtid!
Bryce är hursom en ruskigt duktig skådespelerska värd att hålla ögonen på. Hon står ut från mängden och skådespelar inte som den sedvanliga hollywoodtjejen. En färglad M&M i den tråkiga godiskålen med äckliga marianne-candies, skulle jag vilja påstå.






No comments: